середа, 16 липня 2008 19:32

Ізраїль відпустив п"ятьох ліванських терористів

Ліванський терорист Самір Кунтар і чотири бойовики руху "Хизбалла", звільнені з ізраїльської в"язниці за угодою про обмін військовополоненими, в другій половині дня 16 липня прибули до Лівану, передає агентство AFP. На ліванську територію їх доставив конвой з чотирьох машин Червоного Хреста.

Як відзначає The Jerusalem Post, ізраїльська сторона передала п"ятьох терористів міжнародним посередникам тільки після того, як ДНК-експертиза встановила достовірність останків двох військовослужбовців Цахала Ехуда Гольдвассера і Ельдада Регева, які "Хизбалла" зі свого боку передала Ізраїлю вранці.

Нагадаємо, що Самір Кунтар в 1979 році був засуджений ізраїльським судом на чотири довічні терміни за вбивство єврейської сім"ї. Четверо бойовиків "Хизбалли", звільнених разом з ним, було узято в полон в ході Другої ліванської війни в 2006 році.

Як відзначає TheJerusalemPost, в Лівані Кунтара чекає грандіозний прийом на державному рівні. Як очікується, в аеропорту Бейрута його зустрінуть президент країни Мішель Слейман і прем"єр-міністр Фуад Синіора. Автомагістраль уздовж берега моря, по якій звільнені відправляться від ізраїльської кордону в місто Сайду, у фарбована символікою "Хизбалли".

Зі свого боку президент Палестинської автономії Махмуд Аббас особисто привітав сім"ю Саміра Кунтара і сім"ї чотирьох бойовиків "Хизбалли" з поверненням їх рідних. Наголошується, що в секторі Газа, який контролює радикальне угрупування ХАМАС, на честь звільнення Кунтара перехожим на вулиці безкоштовно роздавали солодощі.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль відпустив п"ятьох ліванських терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі