середа, 03 червня 2009 14:31

Ізраїль поки передумав бомбити Іран

Ізраїль поки передумав бомбити Іран
Ізраїль не має наміру наносити ракетні удари по Ірану, незважаючи на загрозу, яку представляє світу ядерна програма, що розвивається Тегераном.

Про це заявив у середу, 3 червня, глава ізраїльського МЗС Авігдор Ліберман.

"Ми не будемо бомбити Іран ... Ми не хочемо, щоб нашими руками вирішували світову проблему", - сказав Ліберман на прес-конференції у Москві.

Водночас, він зазначив, що світове співтовариство має зрозуміти: входження Ірану до ядерного клубу викличе гонку озброєнь на Близькому Сході, що, в свою чергу, представляє загрозу всьому світовому порядку. При цьому глава МЗС додав, що Ізраїль - сильна країна, яка в разі необхідності зможе сама себе захистити.

Раніше повідомлялося про те, що 41% ізраїльтян впевнені в тому, що Ізраїль повинен завдати удару по ядерних об"єктах Ірану, не чекаючи результатів переговорів.

Нагадаємо, 20 травня держсекретар США Хілларі Клінтон оголосила про свій намір роз"яснити Ірану недоцільність розробки ядерної зброї. Вона зазначила, що спробує пояснити іранській стороні, що роботи в сфері ядерних технологій зроблять Іран більш уразливим з точки зору безпеки, повідомляє РIА Новостi.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль поки передумав бомбити Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі