вівторок, 22 січня 2008 11:34

Італійські мафіозі сіли у в"язницю на 400 років

У понеділок, 21 січня, суд міста Палермо виніс вирок 38 членам сицилійської мафії. Звинувачення просило максимальні терміни ув"язнення для підсудних. В результаті співробітництва із слідством і визнання провини обвинуваченими покарання було зменшене. В цілому злочинці отримали 400 років ув"язнення.

Всі засуджені були близькі до відомого боса корлеонського угрупування Бернардо Провендзано. Більшість злочинців були затримані на зібранні в гаражі у червні 2006 року через два місяці після арешту самого Провендзно. Серед засуджених є великі  лідери злочинності, такі як Антоніно Ротоло і Франко Бонура, що очолювали клани Пальяреллі і Удіторе. Вони отримали по 20 років в"язниці кожен.

Поліція змогла виявити мафіозі завдяки записам Провендзано і прослуховуванню телефонних переговорів підозрюваних. За заявою головного обвинувача у справах про мафію П"єро Грассо, на даний момент на лаві підсудних знаходяться керівники 13 сицилійських кримінальних сімейств.

Вирок, винесений в понеділок, є не найгучнішим за останні роки. У січні 2006 року група злочинців була засуджена судом міста Трані на півдні Італії до 1750 років ув"язнення. А 16 січня 2008 року поліція Палермо затримала ще 36 громадян, підозрюваних у приналежності до мафії, повідомляє Rupor.info.

Зараз ви читаєте новину «Італійські мафіозі сіли у в"язницю на 400 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі