четвер, 16 липня 2009 16:43

Іран через півроку може підірвати атомну бомбу

Іран через півроку може підірвати атомну бомбу
Іран може створити атомну бомбу в найкоротший час і вже цього року провести її підземні випробування, подібно Північній Кореї, стверджує тижневик Stern, посилаючись на BND - службу зовнішньої розвідки ФРН.

За відомостями BND, іранці вже оволоділи повною технологією збагачення, крім того у них є достатня кількість центрифуг, щоб виробляти збройовий уран. "Якщо вони захочуть, то через півроку можуть підірвати уранову бомбу", - приводить німецьке видання слова представника розвідувального відомства.

Правда у Тегерана все ще не існує ракет-носіїв для атомних бомб. Але Іран посилено працює над ракетами-носіями, які зможуть досягати цілей в Європі. Експерти спецслужб вважають, що такі ракети-носії будуть створені не раніше ніж через три роки.

Компоненти для них і ноу-хау іранці тайком купують на Заході, зокрема в Німеччині, наголошується в статті Stern. Видання приводить ім"я головного іранського агента по закупівлях в рамках ракетної програми: це Саїд Мохаммад Хосейніян, який стоїть на чолі мережі з сотні підставних фірм. У контакт з ним, порушуючи німецькі закони, а також резолюцію ООН N1747, прийняту в березні 2007 року, увійшли декілька німецьких підприємств, пише німецький тижневик.

Міжнародне співтовариство давно підозрює Іран в прагненні створити атомну бомбу під прикриттям мирних програм використання ядерних технологій. Тегеран зі свого боку постійно спростовує подібні твердження, повідомляє InoРressa.ru.

Зараз ви читаєте новину «Іран через півроку може підірвати атомну бомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі