вівторок, 01 листопада 2022 07:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Інспектори з США почали виїзні перевірки західної зброї в Україні – ЗМІ

Інспектори з США почали виїзні перевірки західної зброї в Україні – ЗМІ
США стежать за використанням західної зброї в Україні. Фото: pixabay.com

Американські військовослужбовці в Україні почали проводити виїзні інспекції, щоб перевірити облік зброї, яку західні держави передають Збройним силам України для боротьби з повномасштабним російським вторгненням.

Інспекція спрямована на те, щоб зброя, надана Києву, не потрапила до рук російських військ, заявив журналістам на умовах анонімності високопосадовець міністерства оборони Сполучених Штатів Америки 31 жовтня, пише видання AP.

"Інспекції не можуть проводитися на лінії фронту, але фахівців направляють туди, де це дозволяють умови безпеки", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український дипломат пояснив, чому США не визнають Росію спонсором тероризму

Аташе з питань оборони США і група управління зі співробітництва в галузі оборони США, яка перебуває в Києві, провела вже кілька інспекцій. Українська сторона демонструє прозорість у питанні розподілу озброєння та сприяє перевіркам.

"План Держдепартаменту включає короткострокові, середньострокові та довгострокові ініціативи щодо посилення нагляду США за переданою зброєю, особливо сучасними ракетними системами та засобами ППО, а також щодо покращення авіаційної та прикордонної безпеки України для боротьби з неправомірним використанням зброї", – пише видання.

У травні президент США Джо Байден підписав закон про лендліз для України. Це прискорить передавання важливого військового обладнання.

Минулої п'ятниці США оголосили про новий пакет військової допомоги на $275 млн. До якого увійшли, зокрема, боєприпаси для систем HIMARS.

Байден підписав закон, в якому йдеться про $12,4 млрд додаткової допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Інспектори з США почали виїзні перевірки західної зброї в Україні – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі