пʼятниця, 04 липня 2008 08:15

Інгрід Бетанкур вилетіла з Колумбії до Франції

Інгрід Бетанкур - яка була кандидатом в президенти Колумбії - в четвер ввечері вилетіла з Колумбії до Франції.

В п"ятницю в Парижі у Бетанкур, яка має подвійне французько-колумбійське громадянство, запланована зустріч з президентом Франції Ніколя Саркозі. У найближчі декілька днів Бетанкур також отримає аудієнцію у Папи Римського Бенедикта XVI, який висловив бажання поговорити з колишньою полонянкою.

Інгрід Бетанкур узята в заручники бойовиками РЗСК в лютому 2002 року, в той момент, коли вона здійснювала поїздку по країні в рамках передвиборної кампанії.

Переговори з бойовиками РЗСК, в яких активну участь брав президент Венесуели Уго Чавес і президент Франції Ніколя Саркозі, який зробив звільнення Бетанкур одним з пунктів своєї передвиборної програми, не дали результату. Звільнити Бетанкур вдалося лише в результаті операції колумбійських спецслужб, успішно завершеної 2 липня.

Разом з Бетанкур в середу були звільнені і троє військових підрядчиків із США, які були узяті в заручники в 2003 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Інгрід Бетанкур вилетіла з Колумбії до Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі