вівторок, 10 жовтня 2023 14:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат сказав, чи змінять ракети Taurus ситуацію на фронті

Ігнат сказав, чи змінять ракети Taurus ситуацію на фронті
Будь-яке озброєння, завдаючи ударів по ворогу, змінює ситуацію на полі бою. Фото: eastnews.ua

Будь-яке озброєння змінює ситуацію, завдаючи ударів по ворогу.

Про це заявив 10 жовтня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua. Його запитали, чи змінили б крилаті ракети Taurus ситуацію на фронті, з огляду на те, що Україна досі не має літаків F-16.

"Так чи інакше, будь-яке озброєння змінює ситуацію. Простий приклад - це знищення двох кораблів окупантів, один із яких був носієм крилатих ракет "Калібр", нехай і в сухих доках. Його знищення впливає на бойові спроможності країни окупанта. Також ракети Storm Shadow та SCALP вражали об'єкти на тимчасово окупованих територіях. Такі результати ми отримали завдяки високоточним ударам наших льотчиків, які вони завдають цими крилатими ракетами по об'єктах ворога. А носіями цих ракет є наші літаки Су-24М", - сказав він.

Філігранна робота, помножена на якісне західне озброєння, дає ЗСУ той результат, який дуже потрібний Україні, наголосив Ігнат. Зокрема це здатність діставати ворожі об'єкти далеко, особливо командні пункти, пункти управління окупантів, склади боєприпасів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили сказали, чи може РФ виснажити українську ППО

Німецька крилата ракета Taurus має дещо інші характеристики, ніж Storm Shadow та SCALP, зокрема більшу дальність.

"Тож ця ракета здатна підвищити наші спроможності, а саме дальність ураження ворожих об'єктів. Загалом в нашому випадку крилатих ракет забагато не буває", - констатував Ігнат.

Taurus - сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності. Ракета призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей. Дальність польоту таких ракет - щонайменше 500 км.

Уряд Німеччини не планує найближчим часом постачати Києву далекобійні крилаті ракети Taurus. ФРН формально не відмовила у наполегливому проханні українського уряду, але дала зрозуміти, що Taurus наразі не надасть, пише німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела у німецькій та українській владі.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат сказав, чи змінять ракети Taurus ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі