вівторок, 22 квітня 2008 14:02

Художник створив найменшу копію "Джоконди": у 4 рази меншу поштової марки (ФОТО)

Англійський художник з графства Хемпшир створив найменшу копію відомої картини Леонардо та Вінчі "Мона Ліза" розміром в чотири рази меншу за поштову марку.

Робота 44-річного Ендрю Ніколлса - далеко не перша спроба художників намалювати найдрібнішу "Мону Лізу".

Змагаючись між собою, художники добилися рекордного розміру 9 на 13 мм, які має виставлена у французькому Музеї мініатюр картина Іва Джерарда, повідомляє газета "Сегодня".

Крихітна "Мона Ліза" Ніколлса ще менша - 11 мм в довжину і 7 мм завширшки, тобто рівно в 70 разів менша, ніж справжня робота Леонардо да Вінчі.

Створюючи свій власний шедевр, Ніколлс працював за допомогою збільшувального скла, а пензель, яким він вимальовував контури головної героїні на шматочку картону, складався з декількох волосинок.

"Протягом п"яти років я малював крихітні картинки для лялькових будиночків, так що тепер я можу створити одну з них за годину", - розповідає художник. - "Я використовував мініатюрний пензлик калібру 0000 і не вірю, що можна намалювати картину ще меншу".

За власним зізнанням Ніколлса, він жодного разу не бачив справжню картину "Мона Лізи". "Було б чудово, якби мою роботу помістили поряд з оригіналом, щоб люди могли відчути значення масштабу", - додав художник.

Відзначимо, що буквально нещодавно фахівці бібліотеки Гейдельбергського університету встановили, що на картині "Мона Ліза" роботи Леонардо да Вінчі, зображена Ліза Герардіні, дружина флорентійського купця Франчесько дель Джокондо, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Художник створив найменшу копію "Джоконди": у 4 рази меншу поштової марки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі