пʼятниця, 25 квітня 2008 08:29

ХАМАС запропонував Ізраїлю перемир"я в обмін на зняття блокади

Один з лідерів палестинського угрупування ХАМАС Махмуд аль-Захар в четвер запропонував оголосити піврічне перемир"я в Секторі Газа в обмін на зняття блокади палестинської території.

ХАМАС назвав можливе перемир"я "періодом спокою". За словами аль-Захара, такий крок повинен бути взаємним, а надалі перемир"я може розповсюдитися і на Західний берег.

Свої пропозиції палестинці вручили єгипетським посередникам, які передадуть їх представникам ізраїльської влади. Тим часом в Ізраїлі вже висловили сумніви в можливості перемир"я. "Ми не можемо дозволити собі період спокою, який буде затишшям перед бурею", - заявив представник ізраїльського уряду.

Нагадаємо, Ізраїль почав блокаду Гази після безперервного ракетного обстрілу ізраїльських міст. Після декількох нападів бойовиків на КПП, що відокремлюють Газу від Ізраїлю, в сектор були припинені постачання пального. В зв"язку з цим близькосхідне відділення ООН було вимушене припинити надання гуманітарної допомоги палестинцям, а регіон опинився на межі енергетичної кризи, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС запропонував Ізраїлю перемир"я в обмін на зняття блокади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі