неділя, 03 серпня 2008 10:57

Грузія стягує війська до кордонів Південної Осетії

Грузинська сторона стягує війська до кордонів Південної Осетії, зазначається в повідомленні на сайті комітету інформації і преси невизнаної республіки.

"Поблизу від кордонів Південної Осетії спостерігається пересування грузинських збройних сил", - повідомляє комітет з посиланням на прес-службу міністерства оборони і надзвичайних ситуацій Південної Осетії.

"З боку військової бази в Горі до Цхинвалі висунулася артилерійська колона у складі одного дивізіону артилерійських установок Д-30 і двох мінометних батарей, які є складовою частиною четвертої мотопіхотної бригади міністерства оборони Грузії", - повідомили в прес-службі.

На даний момент артилерійська колона перебуває в грузино-населеному пункті Ередві.

"Пересування грузинських військ спостерігаються і на інших ділянках грузино-осетинського кордону", - йдеться в повідомленні.

Зі свого боку держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі заявив, що південноосетинська сторона відхилила можливість переговорів.

Держміністр у суботу відвідав Цхінвальський регіон. "Якобашвілі провів зустрічі з мешканцями грузинських сіл, які постраждали від обстрілу, що стався в ніч на суботу, з представниками місії спостерігачів ОБСЄ, з начальником штабу миротворчих операцій Міноборони Грузії, генералом Мамукою Курашвілі і командувачем змішаними миротворчими силами, генералом Маратом Кулахметовим", - повідомляє агентство "Новини-Грузія".

Якобашвілі висловив готовність до прямої зустрічі з представниками влади Південної Осетії, проте вони відмовилися від неї і зустріч не відбулася, зазначено в повідомленні. "Попри відмову сепаратистів від зустрічі, влада Грузії не бачить альтернативи прямим переговорам між Тбілісі і Цхінвалі і висловлює готовність до проведення переговорів без попередніх умов", - наголошує міністр, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Грузія стягує війська до кордонів Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі