вівторок, 06 травня 2008 10:16

Грузія просить світ допомогти вирішити конфлікт з Росією

Світова спільнота повинна вдатися до дипломатичних засобів, щоб пом"якшити нинішню кризу у відносинах між Росією і Грузією.

Про це заявив в інтерв"ю агентству Reuters грузинський прем"єр-міністр Ладо Гургенідзе. Він підкреслив, що дестабілізація - не на користь Тбілісі, проте відзначив, що підтримка Москвою самопроголошених республік Абхазія і Південна Осетія, по суті, є спробою узаконити їх відділення від Грузії.

Нагадаємо, що вчора Грузія вийшла з договору з Росією про співпрацю у сфері протиповітряної оборони (ППО), підписаного в 1995 році. Такий крок Грузії послідував за знищенням в неділю, 4 травня, над невизнаною республікою Абхазія двох грузинських безпілотних літаків-розвідників.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що рішення Тбілісі свідчить про його намір силовим шляхом вирішувати конфлікти в Абхазії і Південній Осетії.

В той же час міністр закордонних справ невизнаної республіки Абхазія Сергій Шамба заявив, що Абхазія згодна на те, щоб Росія узяла її територію під військовий контроль в обмін на гарантії безпеки, повідомляє Радіо Свобода.

Зараз ви читаєте новину «Грузія просить світ допомогти вирішити конфлікт з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі