вівторок, 08 червня 2010 14:14

Група "Вій" зарахувала українських комуністів до сексменшин

Група "Вій" зарахувала українських комуністів до сексменшин

10 червня київський рок-гурт "Вій" презентує свій новий альбом "Йшов я небом" в клубі "Route 66". За 19-річну історію групи це третій диск рокерів. Попередній альбом "Хата скраю села" побачив світ 2003-го.

"Завжди писав пісні про те, що мене хвилює, - розповів Gazeta.ua лідер "Вія" 48-річний Дмитро Добрий-Вечір.

"Хотілося людей виховувати, допомагати, але після помаранчевих подій піднесення змінилося розчаруванням, натхнення нема, коли бачиш, що українці не хочуть бути українцями. Музики в мене дуже багато – за день можу написати дві мелодії, залишається вірші покласти, але, оскільки я не поет, тексти в мене народжуються тільки, якщо волосся заворушиться на голові від чогось. До пісні "В темному лісі вночі" текст написав спочатку про бандюганів, депутатів, комуністів-підарасів, але потім подумав, невже всі ці "партії регіонів" варті, щоб про них співати. Й написав зовсім простий текст про любощі з русалкою. Альбом вийшов ліричний", - зазначив співак.

Всього на платівці буде 9 пісень. У "Колисковій 33" йдеться про матір, яка просить батька в часи Голодомору віднести своїх дітей помирати до лісу, бо не мала чим їх годувати.

"Вдалий, геніальний текст цієї пісні написала наша скрипалька Леся Рой, правда казала, що не знає, чи помирав у неї в сім'ї хтось від голоду. Думаю, пам'ять про це українцям передається генетично. У нас у родині тільки мама розповідала, що її дід був на засланні на Поволжі - там теж був голод, збирав насіння соняшника й, об'ївшись його, помер від завороту кишок", - поділився він.

До альбому також увійшла пісня на вірші львівського поета 30-х років Богдана-Ігора Антонича "Вийди з кімнати"

"Минулого року умовою участі в "Антонич-фесті" була пісня на його вірші. Є співана поезія - Тарас Чубай з "Плач Єремії". Не знаю, чим би займався, якби його батько не залишив стільки поезії - а є рок-н-рол, коли музика й слова народжуються одночасно. Я більше звик до другого. Вже зранку в день нашого виступу на фестивалі одна дівчинка прислала на пошту "Вийди з кімнати" я сказав: це - наш вірш, увечері вже співав його під гітару", - розповів Дмитро.

Репетиції й запис диску "Йшов я небом" зайняли у музикантів "Вія" півроку. Записувалися в домашній студії, обладнаній у 2-кімнатній квартирі Доброго-Вечора.

"Там, де ви чуєте струнні, це я просив Лесю 16 разів записувати одну й ту саму партію - виходило як цілий оркестр. Її чоловік був у Швеції й привіз звідти маленьку латиноамериканську гітарку-укулеле. Я давно хотів її використати в музиці, але в Україні цей інструмент не дістанеш. Запросили до групи також баяніста. Він зараз у Лівані працює журналістом, але на презентацію приїде", - зауважив він.

"Бісова сила" - це жіноча пісня, тому її заспівала Натаніка. Цю співачку я знаю ще коли вона була Наталею Ткаченко - привіз її із Запоріжжя років десять тому працювати в гурті бек-вокалісткою. Жила в мене роки три, з дружиною подруги великі. Наталя може співати в будь-якому стилі - хочеш у народному, хочеш - під Аллу Пугачову. Зараз у неї чоловік - продюсер, співає поп-музику", - додав Добрий-Вечір.

Зараз ви читаєте новину «Група "Вій" зарахувала українських комуністів до сексменшин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі