вівторок, 11 грудня 2012 11:05

Громадян СНД змусять в'їжджати у Росію за закордонними паспортами

Громадян СНД змусять в'їжджати у Росію за закордонними паспортами
Фото: tengrinews.kz

Міністр з розвитку Далекого Сходу РФ Віктор Ішаєв запропонував законодавчо зобов'язати громадян СНД перетинати кордон Росії за закордонними паспортами, що допоможе вести достовірний облік мігрантів на території регіону, повідомляє відомство у вівторок.

"Незаконна міграція - одна з основних проблем на Далекому Сході. Ми стикаємося з тим, що не можемо вести точний облік громадян СНД, які знаходяться на території округу. Облік, який веде міграційна служба, має велику погрішність. Вважаю, що повинен бути більш чіткий облік іноземних громадян, а для цього необхідно вимагати, щоб їх перебування на території Росії відбувалося тільки за закордонними паспортами. Із такою пропозицією ми будемо виходити до президента Російської Федерації ", - цитує відомство слова Ішаєва.

У 2011 році з округу виїхали майже 52 тисячі людей, які мають вищу освіту, - це 26,8% від загальної кількості працездатного населення, який покинув регіон. Більше 45 тисяч чоловік або 25,7%, що виїхали, мали середню професійну освіту, 10,3 тисячі або 7,2% не зуміли визначити свій освітній рівень.

Серед тих, хто приїхали в округ - приблизно по 42 тисячі осіб або по 25% - з вищою та середньою освітою, 12,8 тисячі осіб або 8,8% не зуміли визначити свій освітній рівень.

"Сформований формат міграційних потоків робить негативний вплив на економіку округу. Потреба економіки у кваліфікованих кадрах не задовольняється", - повідомляється в інформації.

Для поліпшення ситуації відомство пропонує розвивати освітню міграцію населення і створити систему стажувань та стимулювання працевлаштування випускників (вузів і технікумів) в районах Далекого Сходу.

На думку Ішаєва, їм необхідно надати такі ж держгарантії і заходи соціальної підтримки, як і співвітчизникам, які приїжджають в Росію з-за кордону в рамках програми по добровільному переселенню в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Громадян СНД змусять в'їжджати у Росію за закордонними паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі