вівторок, 09 березня 2010 14:55

У Чехії затримали чотирьох українців, які торгували співвітчизниками

У Чехії затримали чотирьох українців, які торгували співвітчизниками
Поліція Чехії 8 березня повідомила про затримання в середині лютого чотирьох українських громадян, яким висунули звинувачення в торгівлі людьми, передає Радіо "Свобода".

Це чоловіки віком від 27 до 50 років, які жили в Чехії легально.

Як повідомив речник відділу боротьби з організованою злочинністю Павел Гантак, четверо українців через агентства в Україні набирали охочих працювати в Чехії й обіцяли їм заробітки в перерахунку від 800 до 3 тисяч доларів за місяць, а також безкоштовне проживання, соціальне і медичне страхування. Посередники також обіцяли залагодження всіх формальностей із візами й дозволами на працю.

Після того, як українці прибували до Чехії, у них відбирали закордонні паспорти і оголошували, що ті мають відробити борг в 1 тисячу доларів. Таким чином ця група влаштовувала по суті примусову працю для кількох десятків чоловіків і жінок із України різного віку.

Зараз затримані особи перебувають під вартою. Після проведених обшуків у їхніх квартирах поліція знайшла списки українців, газові пістолети і готівку в різній валюті на загальну суму понад 110 тисяч доларів. За чинним чеським законодавством українцям загрожує до 15 років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії затримали чотирьох українців, які торгували співвітчизниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі