четвер, 19 листопада 2009 16:46

Головного претендента на посаду президента ЄС підвела власна сестра

Сьогодні 62-річному прем"єр-міністру Бельгії Херман Ван Ромпею неприємно було дізнатися, що його привселюдно висміяла власна сестра, повідомляє Daily Express.

Родичка глави бельгійського уряду Крістін Ван Ромпей належить до конкуруючої політичної партії.

Вона допомогла у виготовленні плакатів, на яких її брат позує у вигляді клоуна під час останніх президентських виборів. Ван Ромпей на зображенні вдягає червоний ніс і клоунський капелюх.

Крістін визнала, що фотографія викликала деяку напруженість у відносинах між ними.

"Ми з тих пір досі не розмовляємо", - сказала вона

Однак, незважаючи на глузування, Ван Ромпей вже майже отримав престижну роботу з зарплатою 250 тисяч фунтів на рік, особливо після того, як його головний суперник, колишній прем"єр-міністр Британії Тоні Блер вийшов з президентських перегонів.

В Європі продовжується обурлива кампанія проти Ван Ромпея. Його називають "фанатичним федералістом", який хоче зібрати податки з усіх держав ЄС.

Лідер "Партії незалежності" Великої Британії Найджел Фараж сказав: "Список великих бельгійців не буде продовжений його призначенням. Це та особа, яка матиме більше влади, ніж Девід Кемерон і Гордон Браун, а нам не дали вставити і слова. Все це доводить лише те, що британський народ повинен провести референдум з питанням, чи хочемо ми залишитися частиною цього союзу".

Ван Ромпей – одружений, батько трьох дітей. Працював економістом і банкіром перш ніж почати кар"єру в політиці, більше відомий в своїй країні віршами в японському стилі, ніж будь-якими політичними досягненнями.

Він неодноразово виступав за те, що Європа має стати супер-державою, хоче знищити національні символи, такі як прапор і гімн, а також пропонував надати ЄС повноваження із примусового збору податків.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Головного претендента на посаду президента ЄС підвела власна сестра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі