вівторок, 17 листопада 2009 14:50

Імовірний глава ЄС обкладе всіх єдиним податком

Імовірний глава ЄС обкладе всіх єдиним податком

Бельгійський прем"єр-міністр Герман ван Ромпей, який може стати першим президентом ЄС, вже розглядає можливість введення нових загальноєвропейських податків для фінансування "держави загального добробуту", повідомляє The Times.

Ван Ромпей, якого вважають найвірогіднішим кандидатом на посаду президента Європейської ради, виступив з промовою щодо свого бачення майбутнього ЄС, але поки тільки на засіданні Більдерберзького клубу (неофіційної елітної міжнародної конференції, до якої входять високопоставлені політики, банкіри і підприємці).

Його прес-служба опублікувала частину промови, в якій він говорив про матеріальне забезпечення "держави загального добробуту", почавши з нових екологічних податків, і закінчивши обговоренням "фінансових зборів на загальноєвропейському рівні".

Як повідомляють фламандські газети, питання про фінансування ЄС обговорювалися вже після його виступу, але прес-служба бельгійського прем"єра не дає більш детальної інформації.

Заява ван Ромпея перед Більдерберзьким клубом може стривожити Велику Британію і Данію, які вже давно виступають проти надання ЄС повноважень зі збору податків і розриву зв"язків з національним фінансуванням. Нові держави-члени вже починають сердитися на непрозорість процесу вибору президента, і навряд чи схвалять вибір аудиторії перед якою Ван Ромпей поквапився говорити про майбутнє Європейського Союзу.

"Фінансування держави загального добробуту, незалежно від соціальних реформ які ми будемо впроваджувати, вимагатиме нових ресурсів", - сказав ван Ромпей перед європейськими та американськими гостями, серед яких був колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер.

"Можливість фінансових зборів на європейському рівні повинна бути серйозно розглянута і, вперше в історії, великі країни Союзу відкриті до цього", - вважає ван Ромпей.

Як відомо, вибори президента Європейської Ради відбудуться протягом двох днів на зустрічі 27 лідерів ЄС в Брюсселі.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Імовірний глава ЄС обкладе всіх єдиним податком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі