субота, 19 жовтня 2019 12:50

Главу спецрозслідувань ГПУ Горбатюка можуть звільнити: подробиці

Главу спецрозслідувань ГПУ Горбатюка можуть звільнити: подробиці
Керівника спецрозслідувань ГПУ Горбатюка не допускають до переатестації. Фото: Ukrlib

Главу управління спецрозслідування Генпрокуратури України Сергій Горбатюк вважає, що його не допустять до переатестації.

Горбатюка зазначив, що відмовився подавати заяву встановленого зразка на переатестацію. При цьому він подав рапорт і дві інші заяви. Про це Горбатюк розповів виданню "theБабель".

"Одна (заява - ред.) - про переведення, одна - про неможливість подання заяви встановленого зразка та виконання порядку. Не допустять (до атестації - ред.) точно. Але зроблю все можливе, щоб ця реформа в такому вигляді не йшла. А звільнять? Вчора, сьогодні злякалися. Як буде в понеділок - не знаю", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рябошапка звільнив більше 20 прокурорів

За його словами, з цієї причини з спецуправління вже звільнили чотирьох співробітників. Горбатюк додав, що неправильну заяву також подав старший прокурор управління Олексій Донський.

Сергій Горбатюк з кінця 2014 року очолює групу слідчих з розслідування справ щодо Майдану. В органах прокуратури працює понад 20 років. Після підписання закону про реформу прокуратури Горбатюку і його співробітникам запропонували перейти в ДБР. Це пов'язано з тим, що з 20 листопада Генеральна прокуратура остаточно втрачає функцію слідства.

Зараз ви читаєте новину «Главу спецрозслідувань ГПУ Горбатюка можуть звільнити: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі