пʼятниця, 18 жовтня 2019 21:02

Рябошапка звільнив більше 20 прокурорів

Рябошапка звільнив більше 20 прокурорів
Рябошапка звільнив прокурорів, які не подали заявки на переатестацію. Фото: Liga.net

Генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив більше 20 прокурорів, які відмовилися проходити переатестацію.

Як зазначається, заявки на переатестацію вже подали 96% співробітників прокуратури. Про це Рябошапка повідомив на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

"Станом на ранок 16 жовтня подали заяви 96% прокурорів. Я розмовляв з кількома керівниками структурних підрозділів, чому дехто з працівників не подав заяву. Вони сумніваються, що пройдуть перевірку на добропорядність. За результатами тільки вчорашнього дня я підписав трохи більше 20 наказів про звільнення з органів прокуратури", - підкреслив він.

За словами Рябошапки, процес реформування Генеральної прокуратури України планують завершити до 1 січня 2020 року.

"Наша загальна логіка: до Нового року йде процес реформування Генеральної прокуратури. Ми очікуємо, що з 1 січня цей процес буде закінчений. Буде Офіс Генерального прокурора в новому форматі працюватиме, як це передбачено законом. Десь три місяці нам треба буде на обласний і регіональний рівні і ще після того три-чотири місяці - на місцеві прокуратури", - розповів Рябошапка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80% працівників ГПУ хочуть працювати в Офісі генпрокурора

23 вересня президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон про зміни в системі прокуратури.

Документ пропонує перейменувати Генеральну прокуратуру на Офіс генерального прокурора. Регіональні та місцеві відділення стануть обласними та окружними. Національна академія прокуратури України стане Тренінговим центром. Також Зеленський пропонує ліквідувати військову прокуратуру. Зменшити загальну кількість працівників відомства — із 15 тисяч до 10. Всі прокурори будуть проходити переатестацію.

Зараз ви читаєте новину «Рябошапка звільнив більше 20 прокурорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі