понеділок, 04 грудня 2023 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Герасимов скопіював стратегію у війні в "радянського м'ясника" Жукова

Герасимов скопіював стратегію у війні в "радянського м'ясника" Жукова
Командувач російського Генштабу діє зараз, як "радянський м'ясник". Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

В основу воєнної стратегії начальника російського Генштабу Валерія Герасимова лягли кровожерливі заходи маршала СРСР Георгія Жукова.

Це принципи наступу "за будь-яку ціну", заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він порівняв дії Герасимова зі стратегією "радянського м'ясника" Жукова, який досягав перемог на фронті, завалюючи противника тілами радянських військових.

"Ні кроку назад або наступ будь-якою ціною. Очевидно, що саме ці два принципи лягли в нинішню стратегію Герасимова в Україні та практично повністю копіюють маніакальний підхід до ведення бойових дій генералом Жуковим", - зазначив оглядач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої в Авдіївці: ISW вказав на помилку Герасимова

Жуков не цінував людських життів і досягав цілей завдяки цим двом принципам, резюмував Коваленко.

"Герасимов, схоже, стурбований лаврами Жукова і всіляко хоче їх приміряти на себе. Наша мета - обіграти російських маніяків у їхній грі на забій", - додав експерт.

Указ російського диктатора Володимира Путіна щодо збільшення штату армії РФ є скоріше визнанням нинішньої кінцевої чисельності російських збройних сил, а не наказом про негайне її збільшення.

Путін 1 грудня підписав указ про збільшення офіційної чисельності російських збройних сил з 2,039 до 2,209 млн осіб, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). А збільшення загальної чисельності бойового складу - з 1,15 до 1,32 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «Герасимов скопіював стратегію у війні в "радянського м'ясника" Жукова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі