четвер, 02 листопада 2023 14:04

Бої в Авдіївці: ISW вказав на помилку Герасимова

Бої в Авдіївці: ISW вказав на помилку Герасимова
Валерій Герасимов втратив під Авдіївкою багато людей. Фото: eastnews.ua

Відповідальним за великі втрати Росії у техніці та особовому складі під Авдіївкою є начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов.

Він не зумів винести уроків із попередніх невдалих наступів, повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики наголосили, що у цьому Герасимов програє українському головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готуються до нової кривавої атаки на Авдіївку - ISW

Росіяни зазнали важких втрат під час невдалого наступу на Вугледар взимку 2022-2023 років. Вони тоді намагалися взяти місто кількома хвилями механізованих атак на укріплені позиції українських захисників. Тоді була знищена 155-та бригада морської піхоти. Повідомляли, що її довелося кілька разів відновлювати через втрати під Вугледаром.

"Контраст між невдачею Герасимова в цьому плані та вдумливою та публічною оцінкою генералом Залужним викликів, які постали перед Україною, та шляхів їх вирішення є помітним", - наголосили у звіті ISW.

Російські загарбники перегруповують свої війська під Авдіївкою Донецької області. Ворог підтягує туди техніку та перекидає особовий склад. Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Російські загарбники збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод, що розташований на північ від міста. Нині окупанти зосередили там значну частину своїх сил. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Бої в Авдіївці: ISW вказав на помилку Герасимова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі