пʼятниця, 24 травня 2024 18:45

Генштаб ЗСУ скоротять, людей можуть відправити у бойові частини

Генштаб ЗСУ скоротять, людей можуть відправити у бойові частини
Генштаб планують скоротити на 60% Фото: Генштаб ЗСУ

Під час реформування Генерального штабу ЗСУ його штатну чисельність планують зменшити на 60%.

Декого направлять у бойові військові частини, сказав начальник Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Євгеній Острянський під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"У лютому-березні цього року, в Генеральному штабі проведено функціональне обстеження, за результатами якого прийнято рішення щодо оптимізації штатної чисельності деяких структурних підрозділів та органів військового управління. Цей процес включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже існуючих. Зазначені заходи дозволять усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60 відсотків", - сказав він.

Вивільненим особовим складом планується доукомплектувати органи управління оперативного та тактичного рівнів, а також бойові військові частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ прагнуть застосовувати штучний інтелект на полі бою - Генштаб

"Це, своєю чергою, дасть змогу здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій", - додав Острянський.

Він сказав, що у Міноборони розуміють, що в умовах війни у першу чергу треба посилювати ті структури, які безпосередньо керують угрупованнями військ.

Острянський наголосив, що тривають заходи з удосконалення структури Збройних сил. Серед них формування командування Сил безпілотних систем.

Збройні сили України почали тестувати новий клас безпілотних літальних апаратів - дрон-матку.

Це великий та потужний дрон, який несе легші ударні дрони. Очевидною задачею, яку має виконувати цей дрон - ретрансляція сигналів.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб ЗСУ скоротять, людей можуть відправити у бойові частини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі