неділя, 16 червня 2024 19:48

Галущенко пояснив, що треба зробити із Запорізькою атомною станцією

Галущенко пояснив, що треба зробити із Запорізькою атомною станцією
З території ЗАЕС потрібно вивести російських окупантів. Фото: eastnews.ua

Ключовим інструментом до ядерної безпеки всього світу є виведення російських військ із Запорізької атомної станції.

Міністр енергетики Герман Галущенко написав про це у Facebook.

Ядерна безпека є першим пунктом української формули миру. Це питання було на порядку денному Саміту миру у Швейцарії. Заклик до безпечної роботи ЗАЕС увійшов до фінального комюніке.

"Ключовий інструмент ядерної безпеки всього світу - це виведення російських військ із території станції і її повернення під повний контроль українського оператора", - наголосив Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Запорізької АЕС прогримів вибух - МАГАТЕ

Для цього територія ЗАЕС має бути демілітаризована. МАГАТЕ повинне відігравати ключову роль у забезпеченні ядерної безпеки.

"Це те, що врятує світ. Це ті кроки, які дадуть глобальний поштовх розвитку мирної атомної енергії, головним стовпом якої є безпека", - додав він.

У проєкті підсумкової декларації Саміту миру, що проходить у Швейцарії, його учасники зазначають, що війна Росії проти України спричинила "масштабні людські страждання і руйнування".

Окрім того, у документі від 13 червня міститься заклик повернути Києву контроль над Запорізькою АЕС та доступ до українських морських портів.

Зараз ви читаєте новину «Галущенко пояснив, що треба зробити із Запорізькою атомною станцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі