понеділок, 02 травня 2011 16:20

Фотографію мертвого бін Ладена назвали фальшивкою

Фотографію мертвого бін Ладена назвали фальшивкою

Експерти агентства France Press засумнівалися в достовірності фотографії вбитого Усами бін Ладена, розповсюдженій сьогодні, 2 травня, світовими ЗМІ.

Фахівці піддали фотографію, яку розповсюдило першим пакистанське телебачення, а слідом за ним і інші, ретельній експертизі.

"Аналіз показав, що це явний фотомонтаж, - заявив головний редактор фотослужби France Press Младен Антонов. - До закривавленого і понівеченого обличчю прироблена борода і нижня частина обличчя зі старих знімків бін Ладена".

Одночасно стало відомо, що в Соборній мечеті Парижа виразили крайнє здивування у зв'язку з тим, що тіло бен Ладена було опущено в море нібито "відповідно до мусульманських традицій".

"Такий обряд не лише не відповідає, але і повністю суперечить мусульманським традиціям ", - заявили представники мусульманської громади Франції.

Нагадаємо, у ніч на понеділок президен США Барак Обама заявив, що під час військової операції вбили лідера терористичного угруповання "Аль-Каїди" Усама бін Ладена.

Бін Ладен з сім'єю  переховувався за 100 км на північ від столиці Пакистану Ісламабада. Президент США підкреслив, що в операції брали участь члени пакистанської розвідки. Лідер "Аль-Каїди" опирався нападу. Його застрелили під час перестрілки. Смерть настала від пострілу в голову. Після зіткнення військові забрали тіло бін Ладена.

Зараз ви читаєте новину «Фотографію мертвого бін Ладена назвали фальшивкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі