понеділок, 02 травня 2011 12:34

Чорновіл не повірив Обамі

Чорновіл не повірив Обамі

Народний депутат Тарас Чорновіл не повірив у смерть Усама бін Ладена. Про це він розповів Gazeta.ua.

"Це не перша смерть бін Ладена, і не перші докази. На мій погляд, потрібно дочекатись 100-відсоткових фактів, які беззаперечно свідчитимуть про його смерть. Також необхідно почекати деякий час, бо зазвичай, коли поширюється подібна інформація, протягом двох тижнів бін Ладен з'являється у своєму відео-зверненні", - сказав він.

"Якщо факт смерті дійсно підтвердиться, то це серйозно вплине на ситуацію в світі тероризму. Бо зник великий організатор, який мобілізував людей, знаходив фінансову підтримку. Тому теторизм послабиться. США та ЄС стане спокійніше", - зауважив народний депутат.

Чорновіл прогнозує два можливих варіанти розвитку подій щодо репутації президента США.

"Якщо бін ліден дійсно мертвий, то це великий плюс Обамі. Він зробив те, що не зробив Буш. Але, якщо терористи нанесуть удар по американцям, чи посольствам США, чи військовим в Афганістані, і вони анонсуватимуть це як помсту за смерть бін Ладен, то для Обами це принесе лише збиток".

Як повідомлялось раніше, у ніч на понеділок президен США Барак Обама заявив, що під час військової операції вбили лідера терористичного угруповання "Аль-Каїди" Усама бін Ладена.

Бін Ладен з сім'єю  переховувався за 100 км на північ від столиці Пакистану Ісламабада. Президент США підкреслив, що в операції брали участь члени пакистанської розвідки. Лідер "Аль-Каїди" опирався нападу. Його застрелили під час перестрілки. Смерть настала від пострілу в голову. Після зіткнення військові забрали тіло бін Ладена.

 

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл не повірив Обамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі