вівторок, 15 квітня 2008 11:42

Фото вбивці Політковської з"явилося в мережі (ФОТО)

У вівторок опублікована фотографія вбивці журналістки "Нової газети" Анни Політковської. Очевидно, ним є 34-річний уродженець Ачхой-Мартановського району Чечні Рустам Махмудов.

В даний час Рустам Махмудов, якого зараз розшукує слідча група, ховається за кордоном.

В кінці березня прокурор Вячеслав Смирнов заявив, що прокуратурі відоме ім"я виконавця вбивства Політковської. Як повідомлялося, запити до міжнародного розшуку будуть направлені до Латвії, Литви, Білорусії, України і Великобританії.

Припустимий вбивця знаходиться в розшуку вже 11 років. Його шукає один з округів ГУВС Москви за те, що він сховався від слідства. Ще 18 серпня 1997 року проти нього було збуджено кримінальну справу по статті "Викрадання людини". Сліди Махмудова тягнуться до Лондона, де ховається можливий організатор замовленого вбивства.

Раніше ім"я Рустама Махмудова вже пов"язували з вбивством журналістки. "Комсомольська правда" називала його 29 березня з посиланням на власні неофіційні джерела.

Зі свого боку адвокат сім"ї Політковських Анна Ставіцька вважає, що розголошування імені можливого вбивці журналістки може негативно відбитися на розслідуванні справи. "Реально людина не знайдена, але вже чомусь розголошується в пресі його ім"я, мабуть для того, щоб він трохи краще сховався", - сказала Ставіцька в ефірі радіостанції "Эхо Москви". За її словами, "виникає дуже багато питань, чому це ім"я розголосили, тим більше, не слідством, яке досконало правильно робить, що таке ім"я не розголосило", повідомляє Life.ru.

Зараз ви читаєте новину «Фото вбивці Політковської з"явилося в мережі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі