вівторок, 18 грудня 2007 12:08

Forbes назвав найкращі зимові курорти

Рейтинг, складений американським журналом Forbes, допоможе зробити вибір серед різноманіття курортів. Санкт-Крістоф (Австрія)

Санкт-Крістоф знаходиться в районі Арльберг, де, за однією з версій, зародився лижний спорт. Саме тут Ханс Шнейдер у 1930-х роках удосконалив "арльбергський метод" катання на лижах і пізніше зробив його популярним у Північній Америці.

Лех (Австрія)

Розташований неподалік містечка Сент-Крістофер, Лех користується великою популярністю серед багатих і знаменитих. Звична зовнішність туриста тут – хутряна шуба і пара лижних черевиків Strolz, які роблять тут же.

Кітцбюель (Австрія)

Розташований за кріпосними стінами середньовічний Кітцбюель – одне з найчарівніших містечок світу. Серед лижників він відомий перш за все своєю трасою для швидкісного спуску Hahnenkamm, де щороку проходить етап Кубка Світу.

 

Межев (Франція)

Межев – це не тільки лижні спуски, а й бутики, джазові бари і ресторани. Розташований курорт у Верхній Савойї, всього в годині від Женеви. Власне спорт тут – не головне. А головне – прогулянки, дегустація прекрасних страв та інші розваги.

Куршевель (Франція)

Цей насправді прекрасний лижний курорт, де проходять змагання з багатьох видів зимового спорту, став найпопулярнішим місцем відпочинку багатих росіян. Куршевель – це 372 милі лижних трас і 184 підйомники, також прекрасний шопінг і клуби.

Мерібель (Франція)

Мерібель – середня частина розлогої території Трьох Долин. Тут прекрасний вибір трас і швидкі підйомники. Курорт побудований за зразком австрійських лижних селищ з дерев"яними шале. Особливе це місце вподобали британці.

Кортіна (Італія)

Кортіна Д"Ампеццо – італійська відповідь американському Аспену та швейцарському Сент-Морітцу. Схили тут досить складні. Прикмети місцевого колориту – ніхто не виходить кататися раніше 11, ланч триває як сієста, а вечорами всі гуляють на Corso Italia.

Клостерс (Швейцарія)

Клостерс донині є улюбленим курортом британської королівської сім"ї, а його стиль характеризується визначенням "спокійний шик". Кататися на лижах можна також у сусідньому Давосі або зробити 7-мильну прогулянку до селища Кубліс.

Сент-Морітц (Швейцарія)

По суті, багато зимових видів спорту було винайдено саме тут у 1865 році, причому британцями. Санкт-Морітц з його 218 милями трас – і зараз один із провідних альпійських курортів.

Церматт (Швейцарія)

Церматт – зона вільна від автомобільного транспорту. Одного цього досить, щоб зробити її раєм для міських жителів, втомилених від пробок. Тут – одне з кращих катань на лижах і підйомник, що піднімається на найбільшу висоту в Європі, повідомляє ТОПНьюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «Forbes назвав найкращі зимові курорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі