субота, 16 лютого 2008 16:45

Фільм "Монстро" викликає у глядачів мігрень та нудоту

Фільм "Монстро" викликає у глядачів мігрень та нудоту
Перегляд фільму "Монстро" про те, як гігантське чудовисько руйнує Нью-Йорк, викликає у деяких глядачів морську хворобу та мігрень. Як тільки картина з"явилася в прокаті США, газети почали повідомляти про випадки поганого самопочуття людей під час його перегляду, пише The Guardian.

Газета The Los Angeles Times минулого місяця звернула увагу на повідомлення про "погане самопочуття глядачів під час перегляду "Монстро". Деякі писали, що їх нудило, тому вони були змушені покинути кінотеатр після декількох хвилин перегляду. Один з глядачів розповів, що його навіть вирвало кілька разів".

Також глядачі повідомляли про мігрень: "Фільм викликає запаморочення та роздратування. На половині фільму у мене розболілася голова", або "все, що я отримала від "Монстро", - це головний біль, проклята камера без кінця сіпалася".

Проблема в тому, що фільм зроблено в стилі зйомки оператора-любителя на портативну камеру, яка не завмирає ні на секунду. При перегляді подібного зображення на великому екрані виникає нудота і головний біль.

Фахівець з нейроофтальмології університету в Пенсільванії заявив, що відчуття рівноваги, яка залежить від функціонування вестибулярного апарату, порушується через дану техніку. Різкі рухи камери в "Монстро" можуть викликати нудоту. "Мені стало погано, коли я дивився трейлер, - відзначив експерт. - На фільм я точно не піду".

Експерти британської Migraine Action Association відзначили, що немає нічого дивно в тому, що при перегляді "Монстро" у глядачів виникає головний біль. Проте, дистриб"юторові фільму компанії Paramount не варто турбуватися з приводу потенційних скарг.

У проекті "Відьма з Блер" також використовувалася любительська камера і телешоу викликало аналогічний ефект у своїх глядачів, повідомляє ФАКТNEWS.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Монстро" викликає у глядачів мігрень та нудоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі