пʼятниця, 10 травня 2019 07:57

Філарет зробив неочікувану заяву

Філарет зробив неочікувану заяву
Філарет збирає архієреїв, аби обговорити перспективи відновлення Київського патріархату, який би волів сам очолити. Фото - Уніан

Київський патріархат усе ще існує. Так вважає колишній його очільник Філарет. Він збирає архієреїв, аби обговорити перспективи відновлення КП, який би волів сам очолити.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній повідомив, що його на цю зустріч не запрошували. При цьому владика визнав, що конфлікт є. Із Філаретом, який після розпуску Київського патріархату є "почесним патріархом", з моменту утворення Помісної церкви вони жодного разу не правили службу разом, передає ТСН.

На думку Епіфанія, навіть розмови про повернення у минуле – згубні для церкви, оскільки ведуть назад в ізоляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет прокоментував блокування перейменування УПЦ МП

"Говорити зараз про якесь повернення недоречно. Ми повинні говорити про наше майбутнє, про нашу єдність. Тому що у майбутньому ми повинні ще багато зробити задля того, щоб ця церква була визнана з боку інших помісних православних церков. Якщо ми повертаємося у минуле – автоматично це шлях в нікуди, це шлях в ізоляцію, це повернення до того стану, у якому ми перебували до 11 жовтня, до відповідних рішень з боку Константинопольського патріархату", - наголосив митрополит Київський і всієї України.

Предстоятелю Православної Церкви України митрополиту Епіфанію вручили Томос про автокефалію української православної церкви у січні цього року. Церемонія вручення відбулася після святкової літургії. Провели її в стамбульській церкві святого Георгія, яка є резиденцією Константинопольського патріарха. Томос митрополиту Епіфанію передав Вселенський патріарх Варфоломій.

Зараз ви читаєте новину «Філарет зробив неочікувану заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі