четвер, 25 квітня 2019 22:31

Філарет прокоментував блокування перейменування УПЦ МП

Філарет прокоментував блокування перейменування УПЦ МП
Філарет наголосив, що український суд повинен служити інтересам Української держави. Фото: УНІАН

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет назвав українські суди несправедливими.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Еспресо", коментуючи рішення Окружного адмінсуду про припинення перейменування УПЦ МП в Російську православну церкву в Україні.

"Наші суди несправедливі. Вони потребують реформування. Через те, що суди несправедливі, ми маємо багато проблем, у тому числі по відношенню до церкви. Якщо суд хоче, щоб у нас було дві православні церкви, то кому він служить: Українській державі чи російській? Український суд повинен служити інтересам Української держави, українського народу і виносити справедливі рішення", - сказав Філарет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій відреагував на рішення суду щодо перейменування російської церкви

20 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви. 27 грудня 2018-го закон набув чинності.

"Опозиційний блок" відразу заявив, що буде оскаржувати голосування Верховної Ради за перейменування УПЦ МП. 22 квітня Окружний адмінсуд Києва повідомив, що скасував перейменування.

Зараз ви читаєте новину «Філарет прокоментував блокування перейменування УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі