четвер, 27 грудня 2018 15:19

Закон про перейменування московської церкви набув чинності

Закон про перейменування московської церкви набув чинності
Релігійні організації мають перейменуватися протягом 4 місяців. Фото: upc.lviv.ua

Набув чинності закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви.

Напередодні, 26 грудня, документ був опублікований у парламентському виданні "Голос України".

У законі прописано, що він набуває чинності з моменту публікації.

Закон встановлює, що релігійна організація, яка частково чи повністю підпорядковується центру в країні-агресорі, має у своїй назві вказати приналежність до країни-агресора. Такі зміни релігійні організації мають внести до своїх статутів протягом 4 місяців, громади – протягом 9.

Також церква, підпорядкована державі-окупанту, не має права бути представленою у військових підрозділах і на лінії фронту у військових частинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ МП буде відстоювати свою назву у суді

15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники 3 православних церков України ухвалили рішення про утворення Православної церкви в Україні та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія.

20 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Закон про перейменування московської церкви набув чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі