субота, 25 березня 2006 18:49

Євпаторію може затопити

Дамбу на озері Сасик-Сиваш, яка знаходиться поблизу міст Саки і Євпаторія, може прорвати у будь-який момент.

Працівники МНС розповіли, що рівень води в північній частині озера, відділеній дамбою, перевищив рівень води в південній його частині в середньому на 1,2 метри. Це сталося внаслідок танення снігу, дощів та весняного припливу води.

У деяких місцях дамби можливий прорив води відразу на кількох ділянках. Якщо це станеться, то затопить автодорогу і залізничний насип між Саками і Євпаторією, вода підмиє магістральний водовід, опори ліній електропередачі, затопить низинні частини обох міст. Тоді Євпаторія може опинитися відрізаною від іншого світу .

Стан дамби на озері Сасик-Сиваш розглядав уряд Криму.

- Ми вже вирішуємо питання про виділення коштів, необхідних для проведення робіт зі зміцнення дамби, - сказав голова Ради міністрів республіки Анатолій Бурдюгов, 57 років.

Фахівці вважають, що оптимальним рішенням є не ремонт дамби, а будівництво водовідводу з північної частини озера у Чорне море. Але для цього потрібно понад 7 млн грн, повідомляє Ура-інформ.

Зараз ви читаєте новину «Євпаторію може затопити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі