вівторок, 02 січня 2024 23:00

Експерт сказав, скільки часу росіяни можуть обстрілювати Україну

Експерт сказав, скільки часу росіяни можуть обстрілювати Україну
У російських окупантів достатньо ракет. Фото: РосЗМІ

Російські окупанти мають можливість тривалий час обстрілювати територію України.

Загарбники мають ракети, які українське ППО не може збити. Експерт Defense Express Іван Киричевський сказав про це в ефірі "Еспресо".

"Я думаю, що, на жаль, у росіян вистачить ресурсу підтримувати такий темп масованих обстрілів території України як мінімум до весни. Оскільки, попри виробничі показники, вони можуть запускати до 100 ракет одночасно і у них все одно залишається можливість і запаси для 2-3 масованих обстрілів. Це стосується майже всіх видів їх ракет", - вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк розповіла про тактику росіян під час масованого ракетного обстрілу

Лише "Калібрів" окупанти могли накопичити до 200 одиниць.

"Українські ППО не можуть збивати Х-22/32. Це переобладнана ракета з удосконаленою електронікою. Ця ракета може бити на велику дистанцію. Здається, саме така ракета долетіла до Черкаської області 29 грудня", - підсумував експерт.

У ніч на 2 січня росіяни повторили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було 29 грудня. ППО знищила 72 повітряні цілі: 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, три з трьох крилатих ракет "Калібр".

Від російської ракетної атаки у Солом'янському районі Києва постраждали 43 людини, загинули двоє людей.

У Харкові внаслідок російських обстрілів загинула людина, госпіталізували 16 людей.

Зараз ви читаєте новину «Експерт сказав, скільки часу росіяни можуть обстрілювати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі