понеділок, 18 липня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Екскомандир НАТО розповів, коли війна в Україні може закінчитися

Екскомандир НАТО розповів, коли війна в Україні може закінчитися
Екскомандир НАТО вважає, що жодна зі сторін не витримає більше шести місяців. Фото: Генштаб ЗСУ

Війна в Україні, яку розвʼязала Російська Федерація, може скінчитися через чотири-шість місяців "замороженим конфліктом".

Подібний сценарій розгортався під час Корейської війни. Про це розповів колишній командир об'єднаних сил НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс в інтервʼю для радіо, передає Business Insider.

"Українці дуже сильно опираються. Військові плани Путіна виявилися не особливо ефективними. Він "отримав" трохи території порівняно з тим, із чого розпочав "спецоперацію", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ використала "вагнерівців", аби посилитися на передовій – британська розвідка

На думку Ставрідіса, все веде до того, як закінчилася Корейська війна у 1950-х. Тобто до перемир'я, мілітаризованої зони між двома сторонами, тривалої ворожості – свого роду "замороженого конфлікту".

За прогнозами колишнього командувача, жодна із сторін більше шести місяців не витримає війни.

"Очікуйте цього в чотири-шестимісячний період. Жодна зі сторін не може витримати набагато більше цього", – вважає Ставрідіс.

Німеччина не зніматиме санкції з Російської Федерації, якщо війна проти України закінчиться на умовах РФ. Натомість треба будувати сильніший "геополітичний" Європейський Союз.

Зараз ви читаєте новину «Екскомандир НАТО розповів, коли війна в Україні може закінчитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі