понеділок, 18 липня 2022 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ використала "вагнерівців", аби посилитися на передовій – британська розвідка

РФ використала "вагнерівців", аби посилитися на передовій – британська розвідка
"Вагнерівці" відіграли головну роль в останніх боях, включаючи захоплення Попасної та Лисичанська. Фото: eastnews.ua

Країна-агресорка Російська Федерація використовувала приватну військову компанію "Вагнер" для посилення сил на передовій. А також – для зменшення нестачі особового складу і втрат.

"Вагнерівці" відіграли головну роль в останніх боях, включаючи захоплення Попасної та Лисичанська. Ці бої завдали групі великих втрат. Такими даними володіє міністерство оборони Великої Британії, про що написало в Twitter.

"Вагнер" знижує стандарти набору, бере на роботу засуджених і осіб, які раніше були в "чорних списках". Для новобранців доступне дуже обмежене навчання. Це, швидше за все, вплине на майбутню оперативну ефективність групи та зменшить її цінність, як опори для регулярних російських сил", – зазначили британські розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Очільник "Вагнера" Євгеній Пригожин нещодавно отримав звання Героя РФ за участь військової компанії в Луганську.

"Це в той час, коли відбувається заміна низки високопоставлених російських військових командирів, ймовірно, загострить невдоволення між військовими та "Вагнером". Також, ймовірно, це негативно вплине на моральний стан російських військових", – додали у розвідці Великої Британії.

Російські загарбники намагаються просунутися з Лисичанська Луганської області в бік Бахмута на Донеччині. Окупанти кидають у бої чоловіків, яких мобілізували з нещодавно захоплених міст.

У великих містах Луганщини, які росіяни захопили вже влітку, залишилося по 10-15% населення. Вони не сприймали інформацію про мобілізацію чоловіків на раніше окупованій частині регіону, тож не вбачали для себе загрози. Про це зазначив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Російські окупанти зазнали значних втрат під час спроби покращити тактичне положення на напрямках Солодке – Водяне, Володимирівка – Водяне, Єгорівка – Павлівка в Донецькій області. По загарбниках вдарили українські воїни. Залишки ворожих сил відійшли. На Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках ворог обстріляв околиці населених пунктів Новомихайлівка, Павлівка, Пречистівка, Новопіль, Мирне й Малі Щербаки.

Зараз ви читаєте новину «РФ використала "вагнерівців", аби посилитися на передовій – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі