пʼятниця, 18 грудня 2020 20:01

Дві області України потрапили до списку найнебезпечніших місць у світі

Дві області України потрапили до списку найнебезпечніших місць у світі
У регіонах з високим рівнем ризику держконтроль, закон і порядок можуть бути мінімальними або повністю відсутні. Фото: Travel Risk Map

Донецька і Луганська області України потрапили до списку найнебезпечніших в світі місць для подорожей.

Відповідний рейтинг склала міжнародна організація International SOS.

На інтерактивній карті Travel Risk Map дані регіони позначені червоним кольором. Рівень небезпеки в них оцінюється як "надзвичайний".

Це пов'язано з тим, що на частині території двох українських областей з 2014 року ведуться бойові дії і гинуть люди через військову агресію Росії.

"У регіонах з таким високим рівнем ризику державний контроль, закон і порядок можуть бути мінімальними або повністю відсутні. Також тут можуть не функціонувати державні служби і транспортне сполучення. А життю і здоров'ю мандрівників в таких місцях можуть загрожувати напади з боку озброєних угруповань", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі гатили з мінометів і гранатометів

Решта території України на карті забарвлена в жовтий колір, що відповідає середньому рівню ризику.

Найнебезпечнішими для подорожей місцями також названі Сирія, північна частина Іраку, Сектор Газа, Афганістан, деякі регіони Пакистану, Сомалі, Лівія, Ємен, Південний Судан, ЦАР, Малі, схід Конго і північний схід Нігерії.

За інформацією ООН, з квітня 2014 року до середини літа 2020 року кількість убитих на території Донбасу склала 13 100 – 13 300 осіб, з них не менше 3367 цивільних осіб. поранення різного ступеня отримали 29 500 – 33 500 людей.

Зараз ви читаєте новину «Дві області України потрапили до списку найнебезпечніших місць у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі