пʼятниця, 18 квітня 2008 10:27

Дві літні американки вбивали безпритульних заради страхових виплат

У США двох жінок похилого віку засуджено за вбивство безпритульних заради отримання мільйонних страхових виплат. 77-річна Хелен Гоулей і 75-річна Ольга Руттершмідт запланували вбивство, щоб отримати майже 3 млн доларів, оформивши на безпритульних поліси страхування життя.

За даними слідства, Гоулей і Руттершмідт потоваришували з двома чоловіками, які жебракували в районі Лос-Анджелеса, запропонували їм поселитися в квартирах і застрахували їх життя.

Згодом безпритульні, отримавши дозу небезпечних препаратів, загинули - нібито в результаті дорожньої аварії. Як показали результати розслідування, Хелен Гоулей в різні роки задавила своїх "підопічних" на машині, намагаючись зімітувати нещасний випадок на дорозі.

50-річний Кеннет Макдевід був знайдений мертвим в районі Лос-Анджелеса в червні 2005 року. Іншого загиблого, 73-річного Пола Вейдоса, виявили в Голлівуді в 1999 році. Жінки, які дружили близько 20 років, були арештовані лише в травні 2006 року.

Гоулей засуджена за вбивство, Руттершмідт - за змову з метою здійснення тяжкого вбивства. Обом загрожує довічне ув"язнення.

Під час судового розгляду, який тривав місяць, заступник прокурора Трак Доу сказав суду присяжних, що ці вбивства, скоєно без свідків, в безлюдних місцях, могли виглядати "як дорожня подія, винуватці якої сховалися з місця подій".

Він розповів, що Гоулей і Руттершмідт знайшли двох чоловіків у притулку для людей без місця проживання при одній з церков в Голлівуді, надали їм квартири і допомагали протягом двох років. За цей час оформили на себе більше 20 полісів страхування їх життя, витративши тисячі доларів.

За словами Доуу, дворічний термін мав принципове значення, оскільки після закінчення цього часу подібні страхові поліси не можуть бути оскаржені. Оскільки чоловіки були безпритульними, вірогідність того, що у них знайдуться родичі, які претендують на страхові виплати, була невелика, додав заступник прокурора.

Прокурори ознайомили присяжних з прихованим відеозаписом розмови жінок, зробленим майже відразу після їх арешту.

Руттершмідт зверталася до Гоулей зі словами: "Це твоя провина. Не можна мати так багато страховок. Ти поскупилася. Ось в чому проблема". У відповідь Гоулей сказала: "Мовчи. Не говори нічого", повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Дві літні американки вбивали безпритульних заради страхових виплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі