субота, 11 травня 2024 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Дрони ГУР уразили нафтопереробний завод "Лукойла" у Волгоградській області РФ

Дрони ГУР уразили нафтопереробний завод "Лукойла" у Волгоградській області РФ
Дрони ГУР уразили нафтопереробний завод "Лукойла". Фото: Getty Images

У ніч проти 11 травня безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) атакували нафтопереробний завод "Лукойла" у Волгоградській області Росії.

Внаслідок атаки постраждали установки первинної переробки нафти АВТ-1 і АВТ-6. Наразі уточнюється, в якому стані зараз перебувають ці установки, повідомили "Суспільноиу" джерела у спецслужбах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку пролунали вибухи: прилетіло по ресторану, який полюбляли окупанти

Також відомо, що пошкодження зазнав кабель керування повітряними холодильниками, внаслідок чого відключено сім холодильників. Також пошкоджень зазнала і димова труба печі П-1.

"В ніч на 11 травня в Росії знову "гуркотіло". О 03-45 на Волгоградський НПЗ, який належить ПАТ "Лукойл-Волгограднефтепереработка", завітали БПЛА ГУР", - повідомило джерело.

Раніше у Росії заявили, що у ніч проти 11 травня Бєлгородську, Волгоградську та Курську області атакували безпілотники. Як заявили в Міноборони РФ, російські військові нібито припинили "низку спроб здійснити атаки по території РФ із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 "Вампір" і безпілотних літальних апаратів літакового типу".

У Міноборони РФ також заявили, що чергові засоби ППО "знищили двадцять один реактивний снаряд і дев'ять БпЛА над територією Бєлгородської області, сім БпЛА перехопили і знищили над територіями Курської та Волгоградської областей".

Зараз ви читаєте новину «Дрони ГУР уразили нафтопереробний завод "Лукойла" у Волгоградській області РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі