середа, 14 березня 2007 15:28

Доведено: ліпосакція висмоктує мозок

Разом із зайвим жиром під час ліпосакції можна втратити і пам"ять, і мозок. І взагалі розучитися ходити. Побічний ефект операції виявляється не відразу, а вилікуватися від нього дуже складно.

Американські дослідники дійшли висновку, що хірургічне видалення зайвої жирової тканини може згубно позначитися на пам"яті пацієнтів. Хвороба, що отримала назву енцефалопатія Верніке, зачіпає нервову систему людини і, відповідно, тканини мозку. Що і викликає порушення моторики, а також розлади інтелекту і пам"яті. Захворювання може бути викликано браком в організмі вітаміну В, або тіаміну, і виявляється у погіршенні пам"яті, сплутаній свідомості, галюцинаціях, маренні.

Хвороба в середньому виникає за 1–3 місяці після проведення відповідних операцій. Медикам вдалося виявити 32 хворих на енцефалопатію Верніке після ліпосакції. Причому 27 з них – жінки.

За словами медиків, можливе виявлення і нових нервових захворювань, пов"язаних з ліпосакцією: від нестачі тіаміну виникає, наприклад, добре відома хвороба бері-бері.

Виявлена американськими фахівцями побічна дія ліпосакції може стати серйозною проблемою: число таких операцій нестримно зростає. У США ліпосакція вийшла на перше місце серед всіх операцій ще у 2001 році. Зараз для відкачування жиру щороку на стіл до пластичних хірургів лягає близько 500 тисяч американок, повідомляє Gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Доведено: ліпосакція висмоктує мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі