четвер, 17 січня 2008 11:59

Дослідники назвали головних ворогів сексу і методи боротьби з ними

Всім відомо, що регулярний секс є основою здорових і щасливих відносин в парі. Крім того, секс сприяє позбавленню багатьох проблем із здоров"ям. Як повідомляється в недавній статті в журналі Newsweek, регулярний секс може вилікувати від грипу, простуди і головного болю, омолодити, позбавити зайвої ваги, стабілізувати менструальний цикл і укріпити м"язи.

Проте якщо здоровий секс допомагає зробити здоровим тіло, то нездорове тіло робить хворим сексуальне життя. Якщо ваше інтимне життя перетворилося на катастрофу, причини цього можуть бути куди очевиднішими, ніж вам здається.

Погане харчування

Фастфуди здатні не тільки добавити декілька зайвих сантиметрів до талії, але й додати проблем в інтимній сфері. Особливо небезпечною нездорова їжа стає з віком. Під час менопаузи в організмі жінки відбувається зниження рівня естрогену і гормону щитовидної залози, що викликає зростання рівня інсуліну. Жінка починає більше їсти і менше витрачати калорій. Здорове харчування і постійні заняття спортом у в цьому віці необхідні.

Стрес

Різке підвищення ваги може бути пов"язано з іншим гормоном - кортізолом, відомим також як гормон стресу. Підвищення рівня кортізолу викликає велика кількість проблем із здоров"ям, включаючи збільшення об"єму черевного жиру. Кортізол також відомий своїм негативним впливом на лібідо, тому немає нічого дивовижного в тому, що секс - остання річ, про яку думає людина після невдалого робочого дня. Як з"ясували вчені, рівень кортізола можна ефективно знизити, займаючись йогою.

Відсутність сну

Безсоння - порочний круг, що починається зі зловживання кофеїном уранці і закінчується виснаженим станом увечері. Більшість людей відзначають, що не в силах займатися сексом після робочого дня. Необхідно поступово скорочувати кількість кофеїну. Варто замінити великий кухоль кави маленькою чашкою чаю та їжею протягом дня. Це допоможе відновити сили і отримати заряд енергії.

Крім того, необхідно прибрати зі спальні телевізор. Недавнє дослідження показало, що блакитне світло, яке випромінюється телевізійним екраном, чинить негативний вплив на сон і не дозволяє людині повноцінно відпочити, повідомляє ФактNews.
Зараз ви читаєте новину «Дослідники назвали головних ворогів сексу і методи боротьби з ними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі