пʼятниця, 07 червня 2024 13:17

Дощі з градом і спека - українців вразили прогнозом на вихідні

Дощі з градом і спека - українців вразили прогнозом на вихідні
8 червня короткочасні грозові дощі пройдуть в Україні практично повсюди. Фото: pixabay.com

8-9 червня в Україні буде спекотно.

Протягом дня очікується +27...32°С, а на заході та півночі +23...28°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Така температура повітря спокійно дозволяє уникати вмикання кондиціонерів. Навіть якщо дійде на стовпчиках термометрів до +30 і трохи вище, це ще не розпал літа. Ще нічне повітря - свіже, а підстилаюча поверхня ще не встигла надто напектися. А якщо вже вам аж так нестерпно, завжди можна вийти за вулицю чи з ноутбуком вдень, чи вночі посидіти в дворі. А спати з привідкритим вікном взагалі комфортно, бо вночі передбачається зовсім свіжі +12...19 градусів", - написала вона.

Водночас 8 червня короткочасні грозові дощі пройдуть в Україні практично повсюди, окрім східних областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У низці областей оголосили штормове попередження

9 червня опади найбільш ймовірні в західній частині плюс Житомирщина та Вінниччина. На решті території України в неділю - сухо та сонячно. При грозах можливі шквали та град.

"У Києві в суботу беріть точно парасолю, у дощу та грози - висока ймовірність. Не забувайте, якщо їдете на природу - засоби проти комарів, температура повітря досягне +26 градусів", - застерегла Діденко.

У неділю в столиці повітря підсушиться сонцем, буде без опадів та +28...29°С.

Надалі по тижню буде тепло чи дуже тепло. Періодично грозові дощі йтимуть переважно на заході та півночі, подекуди будуть і в центрі. Найменша ймовірність опадів, сухо та пожежонебезпечно - на півдні та сході України. З понеділка наступного, з 10 червня, відчутно знизиться температура повітря в західних, північних та більшості центральних областей України.

Зараз ви читаєте новину «Дощі з градом і спека - українців вразили прогнозом на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі