вівторок, 05 серпня 2008 12:56

Добровольці з РФ прибувають до Південної Осетії

Добровольці з Півдня Росії, за непідтвердженими даними, прибувають до Південної Осетії, повідомив міністр у справах національності Північної Осетії Таймураз Касаєв.

За його словами, обстановка на півдні Росії "тривожна".

"За непідтвердженими даними, до Південної Осетії вже виїжджають добровольці з суб"єктів Південного федерального округу", - сказав Касаєв.

Напередодні президент Південної Осетії Едуард Кокойти сказав, що багато республік Північного Кавказу виразили готовність допомогти невизнаній республіці у разі війни з Грузією. За словами Кокойти, на територію Південної Осетії вже прибули "дуже багато жителів Північної Осетії", які вважають своїм обов"язком виступити на захист свого народу. Організовано з Північної Осетії прибули не менше 300 чоловік, а очікується до 2 тисяч, сказав Кокойти.

За його словами, ще 2 тисячі чоловік можуть бути виділені від козаків, "але такої необхідності поки немає". Карачаєво-Черкесія готова направити до 500 чоловік. Добровольці готові їхати і з Кабардино-Балкарії, але "поки ми утрималися від цієї пропозиції", сказав Кокойти. Через федерацію ветеранів афганської війни приїдуть воїни-"афганці", перша група в кількості 50 чоловік вже прямує до Південної Осетії, сказав Кокойти. Він заявив, що власті республіки виступають проти стихійного напливу добровольців і хочуть, щоб добровольці "організовано, злагоджено вливалися в структури міністерства оборони Південної Осетії", повідомляє РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Добровольці з РФ прибувають до Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі