неділя, 28 липня 2024 06:50

До України наближається атмосферний фронт: як зміниться погода 28 липня

До України наближається атмосферний фронт: як зміниться погода 28 липня
У неділю в Україні температура буде доволі високою. Фото: t.me/PohodaNatalka

У неділю, 28 липня, до західних кордонів України наблизиться атмосферний фронт.

Увечері він принесе грозові дощі на Волинь, Рівненщину та Львівщину. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

За її словами, у ніч на понеділок ці дощі поширяться на північну частину України. Захоплять також Вінниччину, а протягом 29 липня підуть далі на схід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудьте про злобу та помсту: заборони та прикмети дня

Значна частина України у неділю належатиме сухій повітряній масі. Температура повітря у неділю буде досить високою. Протягом дня очікується +29... +33℃, у південній частині +32... +36℃.

"Проте! У понеділок в тилу атмосферного фронту пошириться прохолодніше повітря, у більшості областей України 29 липня температура знизиться до +20... +26℃. Лише південь та схід втримають сильну спеку до +30... +35℃, але й туди вже у вівторок прийде температурна поміркованість до +25... +28℃", - зазначила Діденко.

У Києві у неділю буде сухо, температура становитиме +30... +32℃. У ніч на понеділок у столиці ймовірний дощ з грозою, а вдень 29 липня посвіжіє до +24... +26℃.

"Попри освіжаючі синоптичні новини, не забувайте, що у зв'язку зі стрибками погоди, через проходження атмосферного фронту і зміни повітряних мас ймовірні загострення серцево-судинних недуг, млявість, головний біль, сонливість і все це у понеділок, коли робочий тиждень лише розпочнеться. Зверніть на себе увагу", - додала Діденко.

За даними Українського гідрометеоцентру, у неділю, 28 липня, в Україні місцями очікуються дощі. А на півдні і ще в декількох регіонах спека сягне 36℃.

А 29 липня у західних, північних та центральних областях очікується зниження денної температури до +23...28℃.

Зараз ви читаєте новину «До України наближається атмосферний фронт: як зміниться погода 28 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі