понеділок, 23 січня 2012 12:28

До Львова для святкування Нового року з Китаю привезли драконів
15

Фото: Фото: Павло Паламарчук

22 січня, в неділю, у Львові святкували китайський Новий рік. Його організував культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ляньхва". Розпочалося святкування перед палацом мистецтв. Тут для усіх гостей організували велике лазерне шоу. На стіні будинку показували пробудження дракона. Потім китайськими ієрогліфами транслювалися різні привітальні надписи.

Основною прикрасою святкування стала карнавальна хода центральними вулицями Львова китайських драконів.

"Їх спеціально привезли до нашого міста із Піднебесної. Транспортували літаками. За китайським звичаєм Новий рік не відбувається без танців драконів", - розповіла координатор святкування Юлія Островська.

Хода драконів по місту супроводжувалась численними феєрверками та вибухами петард. Їх кидали прямо під ноги. Після ходи дракони повернулися до палацу мистецтв. Після цього кожен міг сфотографуватися з ними. Завершили святкування салютом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На китайський Новий рік дарують моркву і капусту

"Гарно так відсвяткували. Головне, що культурно, - сказав львів'янин Петро Дзьоба. - Не те як наші святкують. Морду залиють, бійку влаштують і петарди за комір кидають. Вчитися у китайців культури нам треба".

Зараз ви читаєте новину «До Львова для святкування Нового року з Китаю привезли драконів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі