четвер, 25 лютого 2010 18:32

До 8,30 гривні обіцяють підвищити ціну бензину

До 8,30 гривні обіцяють підвищити ціну бензину

Компанія "Контініум", яка має мережу автозаправок "ВОГ", цього тижня планує підвищити ціну на бензин А-95 на 20-30 коп. за л. Поки що його заливають по 7,98 грн/л.

- Своє рішення компанія обґрунтовує тим, що ціна пального зросла в Білорусі. Саме звідти імпортують пальне. А білоруси орієнтуються на європейські тенденції, - пояснює Олександр Сіренко, 30 років, аналітик компанії "Юпеко". -. Навряд чи це буде добре для самої компанії. Бо її клієнти перейдуть на інші заправки. Але мережа "ВОГ" налічує близько 300 АЗС. Це багато. Тому існує імовірність, що за "ВОГ" послідують інші учасники ринку.

Значні коливання цін на пальне були на новорічно-різдвяні свят. Тоді барель нафти на світовому ринку коштував $80. Українські АЗС продавали бензин А-95 в межах 7,20-7,80 грн/л. Потім ціна нафти впала до $70 за барель. Проте в Україні ціни на пальне зросли майже до 8 грн.

- Підстав — жодних. Бо долар упав. Заводи працюють стабільно. Нафта дешевшає. Для буму цін на час сільгоспробіт ще рано. Він орієнтовно почнеться у кінці березня, триватиме до травня. Можливо, це наслідок передвиборної паніки. Або ж безвладдя. Бо невідомо хто контролював трейдерів. Або ж постачальники закладали в ціну ризики, пов"язані з коливанням валютного курсу. Останнім часом його неможливо спрогнозувати, каже Сіренко.

Теперішні ціни на бензин завищені на 20-30 коп за л, вважає експерт. Тому інші постачальники, наприклад, "Галнафтогаз", що має мережу автозаправок "ОККО" не оголошують про підвищення. Ця компанія теж возить пальне з Білорусі, Литви та Польщі.

Зате мережі "Золотой гепард", "Укртатнафта" 25 лютого втановили на ствоїх заправках у столиці нові ціни - 8,20-8,30 грн/л. АЗС мережі "Лукойл" заливає 95-й бензин по 7,90 грн. Уранці перед заправками "Лукойл" черги. ТНК цін не змінювала з 10 лютого, 7,95 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «До 8,30 гривні обіцяють підвищити ціну бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі