середа, 05 травня 2010 10:56

Десятиметрові хвилі обрушилися на пляжі Лазурного берегу Франції

Десятиметрові хвилі обрушилися на пляжі Лазурного берегу Франції

Штормові хвилі 6-10 метрів заввишки обрушилися на Лазурний берег Франції. Постраждали пляжі і ресторани найпопулярніших курортів регіону: Ніцци, Канн, Сен-Тропе. Мешканця Ніцци, який гуляв по пляжу, віднесло в море.

Як пише Figaro, мер Ніцци Крістіан Естрозі і мер Канн Бернар Брошан звернулися до регіональної влади з проханням оголосити їх міста зоною лиха, щоб постраждалі жителі змогли швидше отримати компенсації.

Штормові хвилі обрушилися на південне узбережжя Франції у вівторок у другій половині дня. Швидкість вітру досягала 120 км/год. Найбільш серйозно постраждала зона між Ніццою і Каннами. Негода припала саме на відкриття купального сезону: на півдні Франції вже запрацювали пляжі та ресторани.

Як заявили в мерії Ніцци, хвилі зруйнували "практично все" обладнання на пляжах: у море віднесло парасольки і лежаки. Поки що закриті всі пляжі, а також набережна Ніцци. Хвилі обрушилися і на прилеглі до набережної вулиці. Постраждали 15 ресторанів, що розташовані поблизу берегової лінії.

У Каннах хвилі завдали збитку 20 ресторанам. Негода може мати більш серйозні наслідки, враховуючи, що наступного тижня 12 травня в Каннах стартує щорічний кінофестиваль.

Постраждали пляжі інших курортів: Сен-Тропе і Сан-Рафаель. Як заявили в жандармерії Сан-Рафаеля, сильні пориви вітру віднесли у море п"ять риболовецьких суден.

Людських жертв вдалося уникнути. У Ніцці, тим не менше, зламав ногу місцевий житель, який виконував фізичні вправи на одному з пляжів: хвилі понесли його в море.

У вівторок вдень на південному заході Франції до того ж ще й випав сніг. За даними метеорологічної станції Тарб-Оссен-Лурд, ввечері була зареєстрована температура 1 °C, що є рекордно низькою температурою для травня. Подібних значень метеорологи не фіксували за всю історію спостережень з 1946 року.

Infox
Зараз ви читаєте новину «Десятиметрові хвилі обрушилися на пляжі Лазурного берегу Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі