субота, 07 жовтня 2006 12:04

Датський телеканал показав конкурс пародій на пророка Мухамеда

Фрагменти відеозапису конкурсу пародій на пророка Мухамеда були показані в п"ятницю данським національним телеканалом TV2.

Запис любительською відеокамерою був зроблений ще в серпні. Конкурс був влаштований на вечірці молодіжного крила ультраправої Датський народної партії (ДНП).

Учасники конкурсу зображали пророка Мухамеда у вигляді верблюда, що пив пиво, і п"яного терориста, який атакує Копенгаген. Зокрема, один з виступів супроводжувався виконанням знущальної пісеньки "The camel Muhammed has four beers..." (У верблюда Мухамеда є чотири кухлі пива).

Головний редактор телеканалу Ларс Бенніке пояснив мету демонстрації в ефірі цього скандального відео бажанням показати, як розважається ультраправа молодь.

Раніше президент молодіжної організації ДНП Кенет Крістенсен, що не брав участі у вечірці, вже засудив поведінку молодих членів партії, назвавши його неприйнятним.

Нагадаємо, що публікація у вересні 2005 року 12 карикатур на пророка Мухамеда у датській газеті Jyllands-Posten, передрукованих потім в багатьох інших європейських виданнях, викликала масові протести, безлади і спалахи насильства у всьому мусульманському світі. Крім того, після "карикатурного скандалу" за рахунок падіння експорту в мусульманські держави економіка Данії втратила $170 мільйонів.

Датська народна партія була заснована у 1996 році. На загальних виборах до парламенту, які відбулися 20 листопада 2001 року, за ДНП проголосувало 12% виборців, завдяки чому вона отримала 22 місця в парламенті, став третьою серед найбільших політичних партій Данії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Датський телеканал показав конкурс пародій на пророка Мухамеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі