четвер, 24 вересня 2009 14:59

ЦРУ рекомендувало американцям не відвідувати Німеччину через загрозу терактів

ЦРУ рекомендувало американцям не відвідувати Німеччину через загрозу терактів
Уряд США не радить своїм громадянам відвідувати Німеччину перед виборами в бундестаг 27 вересня і після них через підвищену терористичну загрозу. Про це пише в четвер, 24 вересня, газета Bild з посиланням на американські та німецькі спецслужби.

"Ми не знаємо, коли і де, але з великою часткою ймовірності що щось відбудеться", - цитує видання джерела в ЦРУ.

За даними газети, в останні тижні американські спецслужби перехопили безліч радіопереговорів представників Аль-Каїди, в яких, на думку експертів ЦРУ, мова йшла про підготовку терористичних акцій в Німеччині безпосередньо перед парламентськими виборами або відразу після них.

Швидше за все, як вважають спецслужби США і ФРН, мова йде про можливість обстрілу німецьких пасажирських літаків ракетами "земля-повітря". Особливо висока, на їхню думку, терористична загроза для найбільшого аеропорту Німеччини Рейн-Майн, розташованого у Франкфурті-на-Майні.

Як повідомляє Bild, експерти розвідка ФРН виходить з того, що Аль-Каїда дійсно отримала в своє розпорядження керовані ракети "земля-повітря" з арсеналів талібів. Їх могли доставити до Німеччини повітряним або морським шляхом.

Нагадаємо, з 18 вересня в Німеччині оголошено вищий ступінь терористичної загрози. На вокзалах і в аеропортах були введені підвищені заходи безпеки. Місця скупчення людей патрулюють посилені наряди поліції і спеціальні підрозділи "у важких захисних костюмах і з автоматами".

20 вересня німецькі ЗМІ повідомили, що в інтернеті з"явився черговий відеозапис із терористичними погрозами на адресу Німеччини, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ рекомендувало американцям не відвідувати Німеччину через загрозу терактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі