пʼятниця, 04 червня 2010 08:58

Чотири області за день постраждали від стихії

Чотири області за день постраждали від стихії

Третього червня на території Львівської, Волинської, Херсонської та Черкаської областей склалася складна метеорологічна ситуація, яка супроводжувалася грозами, зливовими дощами і шквалистими поривами вітру.

Як повідомляє прес-служба МНС України, в результаті стихії у Львові та на території п'яти районів області (найбільше постраждав Пустомитовський район) через пориви та спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП сталось знеструмлення 57 населених пунктів (тимчасово було знеструмлено три райони у Львові, що призвело до відключення водопостачання і припинення руху електротранспорту).

У Львові, Городоцькому, Жовкивському, Золочивському, Камянка-Бугському і Пустомитовському районах шквалистими поривами вітру пошкоджені крівлі 48 приватних житлових будинків і об'єктів соціально-побутової сфери. Дощовими водами підтоплено 59 підвальних приміщень житлових будинків і 35 присадибних ділянок в чотирьох районах (Городоцький, Золочивський, Камяно-Бугський і Яворівський).

Від перевертання мікроавтобуса, падіння уламків скла і будівельних конструкцій, а також враження блискавкою п'ятеро людей отримали травми різних ступенів тяжкості.

За станом на 7:00 4-го червня в Львові повністю відновлено електропостачання, водопостачання і рух електротранспорту.

Крім того, в Ратновському районі Волинської області через сильні пориви вітру в селах Гута і Заболоття частково пошкоджені дахи чотирьох приватних житлових будинків, п'яти господарських будівель і однієї школи.

Також в Херсонській області через дощ з градом пошкоджені крівлі та сільськогосподарські культури. На території фермерського господарства Козачелагерської сільради Горностаївського району частково пошкоджені крівлі однієї адміністративної та однієї господарської будівлі, а також 42 га сільськогосподарських культур. У селі Новопавловка Великоолександрівського району частково пошкоджені крівлі 11 приватних житлових будинків.

У Черкаській області через сильний вітер і дощ в селі Калиновка Городищенського району частково пошкоджені крівлі десяти приватних житлових будинків, навчального закладу і магазину.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович доручив Міністрові з надзвичайних ситуацій Нестору Шуфричу в стислі терміни ліквідовувати наслідки урагану на Львівщині.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Чотири області за день постраждали від стихії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі