вівторок, 18 червня 2024 12:08

Путін призначив родичів на посади у Міноборони: що кажуть аналітики

Путін призначив родичів на посади у Міноборони: що кажуть аналітики
Володимир Путін може готувати собі наступників. Фото: Кремлин.рф

Глава Росії Володимир Путін призначив близьких родичів на посади у Міністерство оборони.

Ймовірно, диктатор готує наступників свого режиму з-поміж своїх дітей і родичів, а також дітей інших високопосадовців. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін 17 червня звільнив заступників міністра оборони Миколу Панкова, Руслана Цалікова, Татьяну Шевцову і генерала армії Павла Попова.

Їх змінили на Анну Цівільову і Павла Фрадкова та першого заступника міністра оборони Леоніда Горніна.

Аналітики кажуть, що Цівільова - двоюрідна племінниця Путіна, дружина нещодавно призначеного міністра енергетики Сергія Цівільова та голова фонду "Захисники Вітчизни". Крім цього. 2019 року вона входила до складу Ради з питань опіки та піклування у соціальній сфері при уряді Росії.

Фрадков є сином колишнього прем'єр-міністра Росії та директора Служби зовнішньої розвідки Михайла Фрадкова. Павло Фрадков обіймав посаду першого заступника керівника Адміністрації президента від 2021 року, заступника керівника Федерального агентства з управління державним майном у 2012 - 2015 роках та у Департаменті загальноєвропейського співробітництва міністерства закордонних справ Росії у 2005 - 2012 роках.

Брат Фрадкова Петро очолює державний "Промсвязьбанк". 9 квітня він зустрічався з проросійською главою молдовського автономного регіону Гагаузія Євгенією Гуцул, що може бути частиною спроби дестабілізації Молдови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії знову хвиля гучних відставок і зашквар нового міністра оборони

У Міноборони РФ повідомили, що Фрадков буде курувати питання управління майном, земельними ресурсами, будівництвом об'єктів Міноборони та народним господарством.

Леонід Горнін обіймав посаду першого заступника міністра фінансів від травня 2018 року, заступника міністра фінансів з 2012 по 2018 рік, а також міністра фінансів і податкової політики Новосибірської області у 2010 - 2011 роках.

Він відповідатиме за бюджетну політику МО і контролювати фінансове забезпечення Збройних сил Росії.

"Призначення Цівільової, Фрадкова і Горніна підтримують нещодавні зусилля Путіна, спрямовані на те, щоб представити своїх родичів і дітей інших високопосадовців російській громадськості, а також призначити економічних радників в Міноборони для поліпшення економіки в умовах воєнного часу", - пишуть аналітики.

Цівільова і Фрадков 6 і 7 червня брали участь у Петербурзькому міжнародному економічному форумі разом з дочками Путіна та дітьми інших високопосадовців.

Путін також все частіше призначає економістів на керівні посади у Міністерстві оборони Росії і. Він замінив міністра оборони Сергія Шойгу на колишнього першого віцепрем'єра Андрія Бєлоусова.

"Ці призначення свідчать про те, що Путін надає перевагу призначенню чиновників, яких він вважає лояльними до режиму, та економістів для покращення оборонно-промислової бази Росії", - додали в ISW.

12 травня Путін вніс низку пропозицій щодо зміни керівництва в силовому блоці Російської Федерації.

Майже всі чинні керівники залишились на своїх колишніх посадах.

Зараз ви читаєте новину «Путін призначив родичів на посади у Міноборони: що кажуть аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі