понеділок, 17 липня 2023 05:50

Чого уникнути подружжю аби шлюб не дав тріщину

Чого уникнути подружжю аби шлюб не дав тріщину
17 липня Андріїв день: головні заборони і прикмети Фото: agroone

17 липня віряни згадують святого Андрія, єпископа Критського. У народі день прозвали Андріїв.

Андрій Критський народився в місті Дамаску в сім'ї християн. До семи років він був німим. Як причастився, то заговорив. З того часу хлопчик почав вивчати Святе Письмо, а в 14 років прийняв постриг в Єрусалимі, пише unian.

За доброчесне і цнотливе життя його зарахували до єрусалимського кліру і призначили секретарем Патріархії. Пізніше включили в число представників Святого Граду на IV Вселенському Соборі. Там Андрій протистояв єретичним навчанням. Після цього його відкликали з Єрусалиму до Константинополя і призначили архідияконом до храму Святої Софії. За часів правління імператора Юстиніана II святого Андрія висвятили в архієпископи міста Гортини на острові Крит.

Святитель Андрій прославився як великий богослов. Він написав багато богослужбових співів і створив нову літургійну форму - канон. Найбільш відомий з його канонів - Великий покаянний канон, який читають у Великий піст.

Святого Андрія згадують 17 липня за юліанським календарем. За новоюліанським календарем шанувати його будуть 4 липня.

Що можна робити

У святого Андрія просять зцілення від німоти і прощення гріхів. На це церковне свято можна і потрібно працювати. В справах буде удача.

Наші предки в цей день готували вівсяну кашу. Щоб бути здоровим, кожному належало з'їсти хоча б пару ложок. Також 17 липня збирали і підпалювали звіробій. Дим від пучка трави проганяє з дому нечисть.

Заборони дня

Не сваріться і не лайтесь. Особливо це стосується подружжя. Шлюб дасть тріщину.

Не бажано поспішати і метушитися. В поспіху можна наробити помилок і отримати неприємності.

Не позичайте грошей і не беріть у борг - до фінансових труднощів.

Також не слід планувати важливі справи на першу половину дня. Все, що почнете робити вранці, принесе неприємності.

Народні прикмети

Небо в цей день затягнуло хмарами - до гарної погоди;

чути гуркіт грому - буде град, а залишок літа - непогожим;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які головні релігійні свята в липні: церковний календар

листя почало жовтіти - осінь буде ранньою;

великий урожай лісових ягід - зима видасться суворою.

Народне свято називається Андріїв день або Андрій Налива - до цього часу наливалося вівсяне колосся. Головною стравою на столі в цей день була вівсянка.

24 травня Православна церква України (ПЦУ) офіційно повідомила про рішення перейти на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року.

Таким чином із 1 вересня 2023 року більшість християн України почнуть відзначати релігійні свята за новим календарем. Зокрема, Різдво святкуватимуть 25 грудня, а не 7 січня, день Святого Миколая 6 грудня, а не 19 грудня, Водохреще 6 січня, а не 18 січня. Водночас не зміниться дата святкування Великодня та деяких інших свят.

Зараз ви читаєте новину «Чого уникнути подружжю аби шлюб не дав тріщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі